keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Early in December Morning


It was an early morning. It was dark outside and a blue moment was on its way. The house was quiet.Iris woke up before seven o'clock. The tired mother woke up, too. Together they sat next to the livingroom's big table. Iris and mother talked with soft voices, they didn't want to wake up the baby or J. Mom lit up a candle. Iris was doing a school assignment. She loved to do it. It was a nice morning. Just Iris and mother, candlelight and quietness.

Oli aikainen aamu. Ulkona oli pimeää ja sininen hetki teki tuloaan. Talo oli hiljainen. Iris heräsi  jo ennen seitsemää. Väsynyt äiti heräsi myös. Yhdessä he istuivat olohuoneen suuren pöydän vieressä. Iris ja äiti puhuivat pehmeillä äänillä, koska he eivät halunneet herättää pikkuveljeä tai Jiitä. Äiti sytytti kynttilän. Iris teki koulutehtävää. Hänestä sitä oli kiva tehdä. Se oli mukava aamu. Vain Iris ja äiti, kynttilänvalo ja hiljaisuus.

1 kommentti:

Minnuli kirjoitti...

Aikaiset aamut ovat ihania. Tunne siitä, että on aikaa ja rauhaa edetä omaan tahtiin. Ja että koko päivä on edessä. Ehtii mitä vaan.